Членове на Конгреса от Демократическата партия на президента на САЩ Джо

...
Членове на Конгреса от Демократическата партия на президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Конгресмени предупредиха Байдън, че Израел бави помощта за Газа

Членове на Конгреса от Демократическата партия на президента на Съединени американски щати Джо Байдън изпратиха писмо до него, изразявайки убеждението си, че Израел е нарушил закона на Съединени американски щати, като е лимитирал потоците от филантропична помощ към Газа , предава Ройтерс.

Писмото, подписано от 86-ма законодатели от Демократическата партия в Камарата на представителите, упорства, че рестриктивните мерки на помощта, които постанова Израел подкопават напъните за съблюдаване на закона на Съединени американски щати по отношение на задграничната помощ, изискваща от получателите на финансирани от Съединени американски щати оръжия да съблюдават интернационалното филантропично право и да разрешават свободния поток на помощ от Съединени американски щати.

Меморандум, публикуван от Байдън през февруари, слага период до сряда на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън да рапортува дали уверенията на Израел са надеждни . Най-малко четири бюра на Държавния департамент са уведомили Блинкън, че не смятат за достоверни уверенията на Израел.
 Блинкън притиснал Катар да изгони Хамас
Блинкън притиснал Катар да изгони Хамас

Причината е, че палестинската организация не приема прекратяването на огъня

Конгресмените изразяват угриженост по отношение на филантропичната обстановка в Газа, където съгласно тях има " цялостен апетит ". Израел отхвърля обвиняванията за нарушение на интернационалното право и ограничение на помощта във войната си с бойците на Хамас в Газа, която стартира след нападението им на Израел на 7 октомври.

Конгресмените същевременно  осъдиха нападението на Хамас и поддържаха напъните на Съединени американски щати за ходатайство за преустановяване на огъня и освобождение на заложници. Въпреки това те показаха сериозна угриженост по отношение на воденето на войната от Израел, изключително във връзка със задържането на филантропична помощ.

Писмото на депутатите до Байдън приканва президента да обясни на държавното управление на Израел, че продължаването на рестриктивните мерки върху помощта за Газа може да докара до прекъсване на офанзивната помощ за сигурността от Съединени американски щати. 
 Агенциите на Организация на обединените нации се приготвят за израелско навлизане в Рафах
Агенциите на Организация на обединените нации се приготвят за израелско навлизане в Рафах

Рафах е съществена база на филантропичната активност на ООН
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР